Bij het Amerikaanse ministerie van Defensie in Washington, het Pentagon, zijn een dode en twee gewonden gevallen bij een schietpartij. Het incident was bij de eigen metro-ingang van het Pentagon.

De dader, een 36-jarige man, kwam op de controlepost bij de ingang aflopen toen de bewakers hem om zijn toegangspas vroegen. Hij greep daarop in zijn binnenzak, trok een pistool en begon onmiddellijk te schieten.

"De bewakers dachten dat hij zijn pas uit zijn binnenzak zou halen, maar toen was het een pistool", liet een woordvoerder van de politie weten. "Hij zag er verder niet verdacht uit. Hij liep heel rustig en toonde geen emotie."

Motief onduidelijk Hoewel de man op anderhalve meter afstand van de agenten stond, werden ze alleen geraakt door een schampschot. De dader werd neergeschoten. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Waarom de man begon te schieten is nog onduidelijk. Wel zijn er op internet berichten onder de naam van de man verschenen waarin het leger wordt aangevallen. Ook twijfelt de schrijver aan de officiële lezing over de aanslagen van 9/11.

STER reclame