De PVV is de grootste partij geworden in Almere en de tweede partij in Den Haag. In Den Haag blijft de PvdA de grootste.

Partijleider Wilders spreekt over een "fantastische dag" voor de PVV.

"Wat in Den Haag en Almere kan, kan straks in heel Nederland", aldus Wilders op de uitslagenavond in Almere. "Dit is een springplank voor de overwinning in juni". Op 9 juni zijn de Tweede Kamerverkiezingen.

Samenwerking In Almere krijgt de PVV 9 zetels (21,6 procent) en de PvdA 8 (17,6 procent). De lokale PvdA sloot vannacht samenwerking met de PVV uit, omdat die partij volgens de PvdA te veel wil bezuinigen en een verbod op minaretten en hoofddoekjes wil.

Wilders zei te hopen dat de andere partijen in Almere de PVV niet uitsluiten. "De kiezer heeft gesproken. Men moet de democratie serieus nemen," aldus Wilders.

Doorbraak van jewelste In Den Haag is de PVV niet de grootste partij geworden. De PvdA verloor dan wel 5 zetels, maar heeft wel 10 zetels overgehouden. De PVV kreeg er 8.

PVV-lijsttrekker Fritsma reageert verheugd. "We gaan de gevestigde politiek helemaal gek maken", aldus Fitsma. Hij spreekt van een "doorbraak van jewelste".

 

STER reclame