De ontsnapte mensenhandelaar Saban Baran is aangehouden in Turkije. Dat heeft een woordvoerder van het Landelijk Parket bevestigd tegenover de NOS. Ook de Turkse media melden de arrestatie.

Saban Baran zat in Nederland een celstraf uit van 7,5 jaar voor onder meer vrouwenhandel en het leiden van een criminele organisatie. Afgelopen september vluchtte hij toen hij van het Arnhemse gerechtshof verlof had gekregen om zijn pasgeboren kind te bezoeken.

Later werd Baran bij verstek veroordeeld tot nog eens acht jaar cel, voor onder meer poging tot moord.

Geen uitleveringsverdrag  Maandagochtend werd hij opgepakt door de Turkse politie in het appartement in Antalya waar hij met zijn vrouw woont. Hij waande zich daar veilig omdat er tussen Nederland en Turkije geen uitleveringsverdrag bestaat. 

Op aandringen van Nederlands heeft de Turkse justitie toch een aanklacht ingediend over misdaden die hij in Turkije zou hebben begaan.

Hij is verdachte in een Turks onderzoek naar afpersing. De Turkse justitie verdenkt Saban Baran ook van het witwassen van crimineel geld uit de mensenhandelzaak waarvoor hij in Nederland vastzat.

Het is onwaarschijnlijk dat Baran in Turkije voor vrouwenhandel gestraft zal worden.

STER reclame