NOS NieuwsAangepast

Reacties oppositie op val kabinet

SP-leider Agnes Kant vindt dat er zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen moeten worden gehouden nu het kabinet-Balkenende IV is gevallen.

"Het is goed dat de kiezers nu de kans krijgen te kiezen", zei ze in een eerste reactie. Het kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie was volgens haar onhoudbaar. "De laatste weken al helemaal. Ik ben blij dat het woord nu aan de kiezer is, want we staan voor moeilijke keuzes."

Wilders verheugd PVV-leider Geert Wilders heeft verheugd gereageerd op de val van het kabinet.

"Lang gehoopt, toch gekomen. De vlag kan uit. Dit slechtste kabinet ooit verdiende het niet nog een dag langer te regeren."

Moedig De PvdA is moedig om uit het kabinet-Balkenende te stappen, zegt GroenLinks-leider Femke Halsema in een eerste reactie.

"Maar het zal de partij ook van de macht vervreemden. Een PvdA/CDA-coalitie lijkt voor lange tijd van de baan. Dit heeft grote gevolgen voor de toekomst."

Onontkoombaar Onontkoombaar, noemt D66-leider Alexander Pechtold de val van het kabinet.

"Het vertrouwen tussen de kabinetsleden was al weken verdwenen." Volgens Pechtold treft zowel PvdA als CDA blaam. "Waar twee vechten, hebben twee schuld", stelt de D66-leider.

"Bij dit kabinet regeerde de besluiteloosheid en de stilstand. Alle belangrijke vragen werden uitgesteld en vooruitgeschoven door Balkenende en Bos. Nederland heeft drie jaar verloren door een gebrek aan ambitie van dit kabinet."

EigenbelangRita Verdonk van Trots op Nederland schrijft op Twitter: "Wantrouwen is geen basis om het land te regeren".

En ze voegt eraan toe: "Eigenbelang is voor de PvdA belangrijker dan het landsbelang".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl