NOS NieuwsAangepast

In Almere hebben bomen een trui

Door verslaggever Pauline Broekema

Zestig aangeklede bomen staan in de Flevopolder. Met een soort gebreid hes in de bontst denkbare kleuren blauw en groen. Natuurlijk is het gemaakt van wol van schapen uit de schapenkooi in Almere-Haven. Synthetisch materiaal zoals isolatiemateriaal, dat met pennen dik als een wandelstok wordt verwerkt.

Het is een breiproject op initiatief van de kunstenaars Mariël Bisschops en Bertina Slettenhaar. Die willen met hun project Flevolands Vlijt de donkere maanden in de polder opfleuren.

Doel is om wat kleur in de wintermaanden te brengen en mensen hun huis uit te krijgen.

Aanstekelijk Het bleek een aanstekelijk project. Er werden breisessies georganiseerd waar ruim honderd vrouwen en mannen boven de breipennen met elkaar in gesprek raakten. Veel meer mensen dan verwacht deden mee.

De gesprekken waren de bedoeling, want hoe prettig het ook is om in Almere te wonen, er leven nogal wat mensen in een isolement.

De aangeklede bomen staan in het centrum van Almere-Haven, maar ook willekeurig, langs doorgaande wegen. Bertina Slettenhaar is niet bang dat de truien van de bomen worden getrokken. Ze zijn weliswaar niet hufter-proof, maar het project krijgt veel symphatie.

Bovendien heeft het project de weersomstandigheden mee. In het wit van de verse sneeuw steken de blauwgroene stammen vrolijk af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl