De Jonge stopt als coach Heerenveen

time icon Aangepast

Jan de Jonge is niet langer trainer van sc Heerenveen. Na de 3-1 nederlaag bij VVV werd een dag lang koortsachtig overlegd. Dat leidde ertoe dat de coach zijn taken neerlegt.

"Het blijkt niet te werken. Ik geef daarom de opdracht terug aan het bestuur", aldus de 46-jarige De Jonge.  De Jonge werd in september aangesteld als opvolger van de Noor Trond Sollied, maar ook onder zijn leiding bleven de resultaten tegenvallen. De Jonge blijft wel aan sc Heerenveen verbonden; hij pakt zijn oude taak als hoofd opleidingen weer op.

Heerenveen, vorig seizoen nog winnaar van de KNVB-beker, staat dertiende, met 20 punten uit 21 duels. 

"Jan leed onder de situatie" Voorzitter Yme Kuiper heeft begrip voor de beslissing van De Jonge. "Jan zat tijdens de wedstrijd tegen VVV naast ons op de tribune en je zag dat hij leed onder de situatie."

Na het vertrek van Trond Sollied is het voor Kuiper extra zuur dat er opnieuw een hoofdtrainer stopt. "Het vertrek van een trainer kan gebeuren, maar moet niet te vaak gebeuren. Omdat we dit in de komende jaren willen voorkomen, gaan we met extra zorgvuldigheid op zoek naar een nieuwe trainer."

Opvolger Heerenveen hoopt begin volgende week bekend te maken wie Jan de Jonge opvolgt als trainer. De Friese eredivisieclub zal een interim-coach aanstellen, die het lopende seizoen afmaakt.

"Op dit moment is niet iedereen beschikbaar." aldus Kuiper. "In principe zoeken we een tijdelijke man, om in de zomer iemand voor de langere termijn aan te kunnen stellen."

Zolang er geen vervanger is aangesteld hebben assistent-trainers Gert Heerkes en Johnny Jansen de leiding. SC Heerenveen, dat dertiende staat, speelt zaterdag in de competitie thuis tegen FC Utrecht.

STER Reclame