De transferperiode in het betaald voetbal is deze winter vrij geruisloos verlopen. De KNVB heeft in het tijdvak van 4 januari tot en met 1 februari in totaal 95 spelers overgeschreven, een aanzienlijke daling ten opzichte van voorgaande jaren.

De transfermarkt sloot op maandag om 23.59 uur. Op dat moment kon de KNVB de balans opmaken van een zeldzaam rustige transfermarkt, want vorige winter veranderden nog 153 spelers van club en in 2008 lag dat aantal op 113.

Van de 95 getransfereerde spelers in de afgelopen maand zijn 28 spelers van een Nederlandse naar een buitenlandse club verhuisd. Negentien spelers zijn juist uit het buitenland naar Nederland gekomen en 48 spelers zijn binnen Nederland van club gewisseld.

Huren Spelers huren in plaats van kopen wordt steeds populairder. Het aantal verhuurde spelers steeg opnieuw, van 40 naar 43. In 2008 waren dat er nog maar 28.

De grootste inkoper op de transfermarkt was verrassend genoeg FC Oss. De eerstedivisionist haalde maar liefst acht nieuwe spelers binnen.

STER reclame