NOS Voetbal Aangepast

Braafheid op huurbasis naar Celtic

Edson Braafheid wordt de derde Nederlandse verdediger bij Celtic. De international hoopt bij de Schotse club meer te spelen dan bij zijn huidige werkgever Bayern München. De 26-jarige international wordt door Celtic tot de zomer gehuurd. Ajax had ook interesse in hem, maar te weinig financiele mogelijkheden. Met zijn tijdelijke overgang naar de nummer twee in de Schotse competitie, hoopt Braafheid zijn kansen op een WK-selectie te vergroten. Braafheid verruilde afgelopen zomer FC Twente voor de Duitse topclub, waar hij tot negen optredens kwam. Hij staat nog tot medio 2013 onder contract bij de club van coach Louis van Gaal.

Keane Naast Edson Braafheid en de Senegalese spits Diomansy Kamara, die is overgekomen van Fulham, haalde Celtic ook Robbie Keane nog naar Glasgow.

De 29-jarige Ierse international van Tottenham Hotspur wordt, net als de andere twee aanwinsten, gehuurd voor de rest van het seizoen. Spurs-coach Harry Redknapp gaf Keane toestemming naar Schotland te vliegen om de transfer af te ronden.

"Een goede zaak. Robbie moet spelen. Hij verdient een basisplaats, alleen kan ik hem die momenteel niet garanderen."

STER reclame