Arsenaal gevonden in hotelkamer VS

time icon Aangepast

Amerikaanse politie-agenten hebben in de staat New Jersey een 43-jarige man opgepakt die een granaatwerper, meerdere geweren en honderden stuks ammunitie op zijn hotelkamer had verborgen. Ook had de man kaarten van een Amerikaanse legerbasis en een niet nader genoemde stad bij zich.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weigerde te speculeren wat de man van plan zou kunnen zijn geweest, maar zei wel dat het een grote vondst was. "Dit verwacht je niet bij ons in Somerset County. Het zou niet misstaan in Afghanistan."

In de hotelkamer waar Lloyd Woodson sinds een week verbleef, werden ook een nachtkijker, een politiescanner en Arabische hoofddoek gevonden.

Nerveus In het verleden diende Woodson korte tijd bij de Amerikaanse marine maar hij deserteerde in 1989. Hij wist acht jaar lang uit handen van het Amerikaans leger te blijven, tot hij in 1997 werd opgepakt. Kort daarna werd hij ontslagen.

Woodson werd gisteren opgepakt omdat hij was opgemerkt door een medewerker van een nachtwinkel. De man vond dat Woodson, gekleed in een legerjas, zich verdacht gedroeg. Een agent sprak hem aan, maar Woodson antwoordde nerveus en rende daarna weg.

Hij werd met pepperspray overmand. Bij zijn arrestatie bleek hij een aangepast geweer bij zich had en een kogelwerend vest droeg.

STER Reclame