NOS NieuwsAangepast

Huizinga wil opheldering over OV-chipkaart

Staatssecretaris Huizinga wil opheldering over de aanhoudende problemen bij de OV-chipkaart voor studenten. Dat heeft ze in de Tweede Kamer gezegd. Ze gaat praten met de top van TLS, de organisatie achter de kaart.

Begin deze week bleek dat ruim tweederde van de 650.000 studenten de kaart nog niet hebben geactiveerd. Volgens Huizinga komt dat voor een deel door onvoldoende voorlichting en technische problemen, zoals kapotte oplaadpunten.

Strippenkaart Verder gaat Huizinga onderzoek doen naar de tarieven van de OV-chipkaart. Onder meer de SP en GroenLinks hebben veel klachten gekregen over grote prijsverschillen.

Voor een deel van de ritten zou de OV-chipkaart goedkoper zijn dan de strippenkaart, maar voor andere ritten veel duurder. Huizinga zegt dat ze kan garanderen dat de gemiddelde ritprijs niet zal stijgen.

Actie Verscheidene organisaties zijn een petitie-actie begonnen ter behoud van de strippenkaart. Reizigersorganisatie Rover, de koepel van ouderenorganisaties (CSO), omroep Max en de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad zitten achter de actie.

Zij verzetten zich tegen de afschaffing van de strippenkaart in Rotterdam per 11 februari en vinden dat de problemen met de OV-chipkaart eerst moeten worden opgelost. Vooral ouderen en mensen met een handicap klagen over de OV-chipkaart.

Klachten zijn onder meer dat er niet genoeg oplaadpunten zijn en dat teveel wordt afgeschreven. Ook zouden klachten slecht worden afgehandeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl