liveblog gesloten

NEC blijft in spoor Ajax

NEC heeft nog alle kans om als vijfde te eindigen in de eredivisie en zo deelname aan de voorrondes van de Europa League af te dwingen.

De ploeg van Rogier Meijer boekte een 3-0 zege op Excelsior, vooral door twee doelpunten van Tjaronn Chery en komt zo tot twee punten van nummer vijf Ajax.

NEC beslist de wedstrijd

Het is 0-3 geworden in Rotterdam. Rober maakt de derde voor NEC tegen Excelsior.

NEC leidt riant bij Excelsior

NEC is hard op weg om FC Utrecht van de zesde plaats te stoten in de eredivisie.

De verliezend bekerfinalist uit Nijmegen staat na 67 minuten met 0-2 voor tegen Excelsior door twee goals van Tjaronn Chery.

Ramalho openhartig: 'Wil een club die ook voor mij gaat'

André Ramalho vertelt tijdens het kampioensfeest van PSV dat hij nog nadenkt over de contractverlenging die de club hem heeft gedaan.

PSV-verdediger Ramalho openhartig: 'Wil een club die ook voor mij gaat'

Reacties bij huldiging PSV

Rust bij Excelsior-NEC

Het is rust bij Excelsior-NEC. De stand is nog 0-0.

Koopmeiners evenaart Gullit na winst met Atalanta

Atalanta Bergamo is weer wat dichter bij Champions Leaguedeelname. Door een 1-2 overwinning bij Salernitana herovert de ploeg de vijfde plaats. Teun Koopmeiners tekende voor de winnende treffer en treedt daarmee in de voetsporen van Ruud Gullit.

PSV-selectie gehuldigd

De talloze fakkels op het Stadhuisplein worden ontstoken zodra de spelers van PSV hun gezicht laten zien.

De selectie van PSV wordt gehuldigd op het Stadhuisplein van Eindhoven

Spelers PSV vieren kampioenschap op platte kar door Eindhoven: 'Goed bitterballetje!

Spelers PSV vieren kampioenschap op platte kar door Eindhoven: 'Goed bitterballetje!'

Gemeente Eindhoven: ongeveer 100.000 mensen

De gemeente Eindhoven schat in dat ongeveer 100.000 mensen op de huldiging van PSV zijn afgekomen.

Op het Stadhuisplan, waar de PSV-selectie zo wordt gehuldigd, is het al de hele dag ramvol.

Bosz: 'Vanochtend asperientje moeten nemen'

Peter Bosz (rechts) uitgelaten tijdens het kampioensfeest van PSV

PSV-trainer Peter Bosz laat zijn eerste landskampioenschap op het hoogste niveau niet zomaar aan zich voorbijgaan.

Hij geeft toe dat het feestje op zondag met de staf en spelers van PSV goed gevierd is. "Ik had vanochtend wel even een asperientje nodig", zei de trainer met een glimlach tijdens de rondrit door Eindhoven.

Bosz zag alleen maar supporters in PSV-shirts toen hij om zich heen keek. "Wat een opkomst, dit is geweldig", zei hij. De trainer dacht ook al aan de toekomst. Hij pakte Malik Tillman bij een arm. "Zeg even dat je blijft", stelde de coach. "Ik heb het prima naar mijn zin", lachte de international van de Verenigde Staten. "Maar ik weet het nog niet."

Bosz: 'Zwaar tweede seizoen'

Bosz vertelde tussen het feestgedruis door dat hij zich opmaakt voor een zwaar tweede seizoen met PSV. "Vergis je niet: er komen is al heel moeilijk, maar er blijven is nog veel en veel moeilijker", waarschuwde de trainer.

"We zullen nog beter moeten gaan spelen. Feyenoord is dit jaar beter geworden, maar ze zijn geen kampioen geworden", aldus Bosz. "Iedereen gaat op ons jagen, we zullen nog beter moet zijn."

Ondertussen: noodlijdend Vitesse op goede weg

Vitesse is op weg naar een belangrijke stap in het reddingsplan. Interim-directeur Edwin Reijntjes van de Arnhemse club heeft goede hoop dat de Amerikaan Coley Parry afziet van zijn claim op de aandelen van de nummer laatst van de Eredivisie.

Dat heeft hij verteld tijdens een bijeenkomst op het trainingscomplex van de club op Papendal, zo bevestigt een woordvoerder.

Vitesse kan de banden met de Russische eigenaar Valeri Oyf eindelijk beëindigen als de aandelen kunnen worden ondergebracht in de stichting Vitesse voor Altijd.

Een afscheid van de Rus is een belangrijke eis van de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB. Want met Oyf als eigenaar wil ING de rekening van Vitesse opheffen en kan een accountantskantoor de jaarrekening van de club niet goedkeuren.

Vitesse wil al langer van Oyf af maar de overdracht van de aandelen naar een stichting werd gedwarsboomd door Parry, die nog ruim 14 miljoen euro te goed heeft van de vereniging uit de hoofdstad van Gelderland.

"Er is een doorbraak in de gesprekken", zei Reijntjes op Papendal. "We verwachten er heel snel iets over naar buiten te kunnen brengen. We zijn er nog niet, maar het gaat de goede kant op. We zijn het redelijk eens over de voorwaarden, maar het moet nog helemaal vastgelegd worden."

Lang: 'Mentaal moeilijk seizoen'

Noa Lang kijkt z'n ogen uit tijdens de tocht op de platte kar door Eindhoven

Voor Noa Lang is het naar eigen zeggen "een mentaal en moeilijk seizoen geweest". De 24-jarige aanvaller staat te popelen om volgend seizoen een grotere rol van betekenis te spelen bij PSV.

Lang stond dit seizoen diverse keren met een hamstringblessure langs de kant en zit nu dicht tegen het einde van zijn revalidatie aan.

"Ik weet zeker dat ik volgend seizoen topfit ben en iedereen met het team 'kapot' ga maken", zei Lang met kenmerkende bravoure tijdens de tocht op de platte kar.

Niet één, maar twee platte karren

De platte kar is een begrip bij kampioensfeesten van PSV. Dit keer is het dubbel feest, want er rijden voor het eerst twee karren door de straten van Eindhoven.

Voorop rijdt de kar met de selectie en erachter een platte kar met de spelersvrouwen en kinderen. Die 'extra kar' is normaal gesproken bedoeld voor Prins Carnaval van 'Lampegat', zoals Eindhoven tijdens carnaval wordt genoemd.

De kar is overigens een verbouwde vrachtwagen, inclusief biertap, DJ-booth en toilet.

Blijft Ramalho bij PSV? 'Wil dezelfde erkenning voelen'

André Ramalho toont de kampioensschaal tijdens de rit op de platte kar door Eindhoven

Verdediger André Ramalho deelt tijdens de tocht op de platte kar hoe hij over zijn toekomst denkt. De Braziliaan heeft een aflopend contract, maar kreeg inmiddels een nieuwe aanbieding van PSV.

"Ik wil naar een club die ook honderd procent voor mij gaat", aldus Ramalho. "Is dat hier of ergens anders? Ik weet het niet. Ik heb elke dag mijn hart en ziel voor het team gegeven. Ik wil die erkenning ook voelen. Ik neem mijn tijd om een beslissing te nemen."

Ramalho kreeg dit seizoen veel speeltijd, maar toch klonk er dikwijls kritiek aan zijn adres. Zo werd hij in grote, belangrijke (Europese) wedstrijden gepasseerd en kreeg de opbouwend sterkere Jerdy Schouten een plaats in het centrum van de defensie.

Schorre Veerman smeert met bitterbal zijn keel

Joey Veerman, inclusief kampioensschaal onder de arm, laat het kampioensfeest met PSV goed smaken

Joey Veerman laat het kampioensfeest met volle teugen over zich heen komen.

De middenvelder, dit seizoen een van de absolute uitblinkers van PSV, geeft met schorre stem en onder het genot van een bitterbal een interview aan ESPN.

Bakayoko eindelijk kampioen

Isaac Bababi en Johan Bakayoko genieten van het feest op de platte kar door Eindhoven

De selectie van PSV geniet met volle teugen in de straten van Eindhoven.

Voor aanvaller Johan Bakayoko (21) is het zelfs zijn allereerste kampioensfeest. Zelfs in de jeugd maakte de Belgisch international dit nooit eerder mee.

Kijk hier live naar de PSV-huldiging

De huldiging voor de 25ste landstitel van PSV gaat beginnen. Om 17.00 uur vertrekt de 'platte kar' vanaf het stadion van PSV.

Eindhoven loopt warm voor PSV-huldiging: fakkels en gezang op Stadhuisplein

Eindhoven loopt warm voor PSV-huldiging: fakkels en gezang op Stadhuisplein

Selfies met fans en op de foto met de Schaal

  • NOS
    Bakayoko neemt een selfie met wat jonge fans
  • NOS
    Drommel, Schouten, Til, Ramalho, Mauro Junio en Veerman met de schaal

Bosz bondscoach van toekomst? 'Kan Nederlandse manier van spelen uitdragen'

Bosz bondscoach van toekomst? 'Kan Nederlandse manier van spelen uitdragen'

Spelers op het veld in Philips-stadion

  • ANP
    Luuk de Jong met de schaal in het stadion
  • ANP
    Jerdy Schouten in het stadion tijdens de eerste huldiging
  • ANP
    Bakayoko op de foto met een jonge fan
  • ANP
    Joey Veerman
  • ANP
    Mauro Junior in het stadion tijdens de eerste huldiging

Gemeente Eindhoven: Stadhuisplein vol

Al uren voordat de PSV-selectie met de platte kar arriveert op het Stadhuisplein in Eindhoven is het plein al vol. Niemand wordt nog toegelaten, meldde de gemeente.

Op het plein is plek voor 19.500 fans. Hen wordt geadviseerd om naar het 18 Septemberplein of de Markt te gaan. Op grote schermen is daar de huldiging ook te volgen.

Arnesen over succesjaar van PSV: 'Goed voorwerk Stewart, Brands en scouts'

Frank Arnesen, rvc-lid van PSV, blikte kort na de kampioenswedstrijd zondag tegen Sparta terug op de landstitel van de Eindhovenaren.

"Dit is een van de mooiste. Eén nederlaag tot nu toe, twee keer gelijkspel en dat met zo mooi voetbal. Een fantastisch jaar. Een felicitatie aan de staf, spelers en de directie."

Arnesen prijst de manier van samenwerken in de technische leiding van de club. "Je moet de juiste spelers vinden en zoeken, dat ligt in handen van Stewart, Brands en de scouts, die hebben het voorwerk heel goed gedaan. En de samenwerking tussen die twee mannen en Peter Bosz is heel goed geweest. Volledig vertrouwen uitgesproken. Dat is lekker werken."

Arnesen wijst erop dat vrijwel alle zomerse aankopen van PSV zijn geslaagd. "Dat is heel belangrijk."

Arnesen over succesjaar van PSV: 'Goed voorwerk Stewart, Brands en scouts'

15.45: eerste huldiging begonnen!

  • ANP
    Fans in afwachting van de PSV-selectie
  • ANP
    Fans in afwachting van de PSV-selectie

In het Philips Stadion is de eerste van drie huldigingen van de PSV-selectie begonnen. De eerste ring van het stadion is goed gevuld. Veel kinderen en gezinnen, wachtend op de spelers.

'Het Stratumseind, het Stadhuisplein...'

De supportersvereniging PSV is er klaar voor:

"Het Stratumseind, het Stadhuisplein. Het kampioensfeest zal weer in het zuiden zijn..."

Kampioenscoach Bosz: 'Heel dankbaar dat ik trainer van dit PSV mag zijn'

Kampioenscoach Bosz trots op PSV: 'Teamsport, met z'n allen gedaan'

Peter Bosz trainde een keur aan clubs sinds zijn debuut in het betaalde voetbal in 2002 bij De Graafschap. Heracles Almelo, Vitesse en Ajax. En in het buitenland onder meer Bayer Leverkusen en Olympique Lyon.

Nu is het dan eindelijk raak. Het 25ste kampioenschap voor PSV is de eerste landstitel voor de trainer Bosz. En óf dit een verdiende titel is, zei de 60-jarige coach zondag in gesprek met de NOS. "Ja, dat vind ik wel."

Nee, de trainer die geboren is in Apeldoorn en als voetballer jaren bij Feyenoord speelde, durft zichzelf niet al na één seizoen een PSV'er te noemen. "Maar ik heb het wel naar mijn zin hier. Waarom? Het is een amicale club, waar je wel moet presteren, maar waar het er ook familiair en gemoedelijk aan toe kan gaan.

Lees hier verder:

Geblesseerde Dest viert kampioensfeest met brace om knie: 'Kom sterker terug'

Geblesseerde Dest viert PSV-kampioensfeest met brace om knie: 'Kom sterker terug'

'Dit is hoe voetbal moet zijn', juicht PSV-captain De Jong

Spits, topscorer en assistkoning Luuk de Jong sprak na de gewonnen kampioenswedstrijd vol lof over zijn team, dat maandenlang "enorm goede wedstrijden" op de mat had gelegd. En over trainer Peter Bosz. "Zoals hij wil spelen, iedereen had er van begin af aan hetzelfde gevoel bij", aldus De Jong.

"Hij heeft een bepaalde manier van spelen en heeft daar helaas eerder nooit een prijs mee kunnen pakken", aldus vijfvoudig landskampioen De Jong over Peter Bosz, op wiens erelijst als trainer tot dit seizoen slechts het winnen van de eerste divisie stond.

'Hoe voetbal moet zijn'

De Jong: "Als je zo kan voetballen en op die manier prijzen kan pakken, dat is hoe voetbal moet zijn. Mensen entertainen en dat belonen met een kampioenschap."

Lees hier verder:

Feest vanaf het laatste fluitsignaal...

Vuurwerk, champagne en feestende fans, spelers en trainers: zo ging het eraan toe in het Philips-stadion na het laatste fluitsignaal zondag tegen Sparta.

PSV'ers vieren 25ste kampioenschap na laatste fluitsignaal

Even terug naar zondag: PSV komt kampioensstress na uur te boven en viert titelfeest

Bekijk de samenvatting van de kampioenswedstrijd van PSV tegen Sparta

PSV werd zondag voor de 25ste keer landskampioen. De Eindhovenaren hadden aan een punt genoeg in de thuiswedstrijd tegen Sparta, maar speelden de zenuwen pas na een stroef uur uit de benen om daarna een eind te maken aan alle spanning: 4-2.

PSV leek even vergeten dat de spanning al even uit de titelstrijd verdwenen was. De ploeg van trainer Peter Bosz kwam uitermate moeizaam op gang in het duel dat één groot feest moest worden. De viering van PSV's eerste kampioenschap in zes jaar kwam er, maar pas na een fikse strijd met tegenstander Sparta en zichzelf.

Lees hier het hele wedstrijdverslag van de kampioenswedstrijd:

Huldiging PSV maandag live bij de NOS

Huldiging PSV: dit gaat er gebeuren

Het programma rond de huldiging van PSV

Waar en hoe laat wordt er gefeest in Eindhoven? Op meerdere plekken vanaf 15.00 uur:

  • In het Philips-stadion: om 15.00 uur gaat het stadion open en om 15.45 uur wordt daar de PSV-selectie gehuldigd. Om 17.00 uur start de rit op de platte kar door de stad.
  • Op het Stadhuisplein: om 15.00 uur begint daar een show en om 19.00 uur toont daar de PSV-selectie voor een ongetwijfeld vol plein de schaal.
  • Op het 18 septemberplein en de Markt: een entertainment-programma vanaf 15.00 uur tot 20.00 uur

Dit is de route die de bus aflegt:

De route die de PSV-bus aflegt door Eindhoven

Welkom!

Voor een groot feest moet je vandaag in Eindhoven zijn. Want daar is zojuist de huldiging van PSV begonnen. Op meerdere plekken in de stad vieren ze de 25ste landstitel. De selectie wordt eerst gehuldigd in het Philips-stadion en zal daarna op de 'platte kar' door de stad naar het stadhuisplein worden gereden.

Hier blijf je op de hoogte van de huldiging, en later op de avond van het enige eredivisieduel in speelronde 32 dat nog op het programma stond: Excelsior Rotterdam - NEC.

  • NOS
    De uitslagen en het programma van speelronde 32
  • NOS
    De stand in de eredivisie