NOS Sport

Nadal pas na drie uur langs Cachin, ook Medvedev met moeite door in Madrid

Rafael Nadal heeft de achtste finales van het toernooi in Madrid bereikt. Hij had ruim drie uur nodig om zich van de Argentijn Pedro Cachin te ontdoen: 6-1, 6-7 (5) ,6-3.

Nadal pas na drie uur langs Cachin in Madrid

Nadal, die het mastertoernooi in Madrid vijf keer won en daarmee recordhouder is, trok de eerste set simpel naar zich toe. In set twee had de 37-jarige Spanjaard echter alle moeite.

Hij werd tot drie keer toe gebroken, maar brak ook drie keer terug. In de tiebreak trok hij aan het kortste eind en dus was een derde set nodig. Daarin brak Nadal direct de opslag van de Argentijnse nummer 91 van de wereldranglijst. Cachin kwam nog terug tot 2-2, maar moest zich daarna gewonnen geven.

Nadal treft nu Jiri Lehecka, de Tsjech was in twee sets klaar met Thiago Monteiro,

Medvedev langs Korda

Het ging niet zonder slag of stoot, maar ook Daniil Medvedev plaatste zich in Madrid voor de achtste finales. De als derde geplaatste Rus - en nummer vier van de weeldranglijst - klopte op het Spaanse gravel Sebastian Korda (ATP-25) in drie sets: 5-7, 7-6 (5), 6-3.

Daniil Medvedev

Korda begon voortreffelijk en profiteerde optimaal van de slordigheden die Medvedev zich permitteerde. De 23-jarige Amerikaan stond binnen de kortste keren op 3-0 en had even later twee kansen om zijn opponent op een dubbele break achterstand te zetten. Medvedev herpakte zich zoals hij zo vaak doet, hengelde zijn servicegame alsnog binnen en zag vervolgens kans de rebreak te plaatsen.

Zes setpoints

De set leek op een tiebreak af te stevenen, maar op 6-5 in zijn voordeel bracht Korda de soms weer 'ouderwets' mopperende Rus opnieuw in de problemen. Die wist een 0-40 stand nog weg te werken, evenals de volgende twee break- tevens setpoints, maar hij versloeg zich compleet op het zesde.

Sebastian Korda

In de tweede set hielden beiden elkaar goed in evenwicht, maar deed Korda zichzelf in de tiebreak met kleine foutjes de das om. Hij hielp Medvedev, wiens service veel beter was gaan lopen, aan drie setpoints op rij. Op het derde was het raak.

Het bleek het keerpunt in het duel te zijn. Korda moest op 3-4 zijn servicegame prijsgeven, waarna Medvedev de partij gedecideerd uitserveerde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl