Cole Palmer nadat hij zijn hattrick heeft voltooid

Perfecte hattrick Palmer voor Chelsea drukt Everton verder in de problemen

Everton heeft een flinke tik te verwerken gekregen in de strijd tegen degradatie. Door de puntenaftrek van vorige week was het al lastiger geworden om zich te handhaven, de 6-0 nederlaag op bezoek bij Chelsea vanavond hielp daarbij ook niet.

Cole Palmer was de held van de avond. Hij maakte een perfecte hattrick: hij scoorde met links, met het hoofd en met rechts in één helft. Met een benutte strafschop in de tweede helft nestelde hij zich ook nog naast Erling Haaland op de topscorerslijst door zijn twintigste van het seizoen te maken.

Na tien minuten was de eerste kans voor Everton, maar Beto schoot de bal van dichtbij over het doel. Nog geen drie minuten later was raak aan de andere kant: Palmer scoorde voor Chelsea.

Nadat hij de bal door de benen van oud-PSV'er Jarrad Branthwaite had gespeeld ging hij een een-tweetje aan met Nicolas Jackson en schoot de bal vervolgens zuiver binnen.

Perfecte hattrick

Dat de 21-jarige Palmer even later ook de 2-0 mocht aantekenen, was vooral te danken aan Mychajlo Moedryk. De Oekraïner snelde naar de achterlijn en legde piekfijn terug op Jackson. Zijn inzet werd gekeerd door Jordan Pickford, maar de rebound was een prooi voor Palmer, die simpel kon binnenkoppen.

Maar het was nog niet klaar voor de jonge Engelsman. Omdat Pickford de bal na 29 minuten slordig inspeelde, kon Palmer simpel voor zijn man komen en zo van 40 meter de bal in een leeg doel schieten: 3-0.

Noni Madueke stond in de basis bij Chelsea

Everton zette daarna wel aan en maakte nog een buitenspeldoelpunt, maar kreeg het deksel op de neus. Op slag van rust tekende Jackson met zijn tiende van het seizoen voor de 4-0. De Senegalees draaide knap weg van James Tarkowski en schoot de bal beheerst binnen.

Ruzie om penalty

Palmer had in de tweede helft ook nog de mogelijkheid om zich samen met Erling Haaland bovenaan de topscorerslijst te vestigen, maar oog in oog met Pickford was de doelman ditmaal de winnaar.

Noni Madueke versierde na 61 minuten een strafschop. De oud-PSV'er wilde die zelf nemen, net als Jackson. De twee gingen nog net niet op de vuist toen aanvoerder Conor Gallagher besloot dat Palmer moest nemen. Die benutte de strafschop feilloos en maakte zo nummer 20. Jackson was na de benutte strafschop nog steeds boos.

Primeur Gilchrist

Kort voor tijd, toen de mopperende Jackson inmiddels was gewisseld, maakte Alfie Gilchrist zijn eerste treffer in het eerste van Chelsea. Hij zette kort voor tijd de 6-0 op de borden.

Arnaut Danjuma zat bij Everton voor het eerst sinds januari bij de wedstrijdselectie na een blessure, maar hij bleef 90 minuten op de bank.