Federico Gatti

Juventus klopt Fiorentina ondanks drie afgekeurde goals, Atalanta onderuit

Juventus heeft ook in de Italiaanse competitie de draad weer opgepakt. Na de 2-0 zege tegen Lazio in de heenwedstrijd van de halve finales van het bekertoernooi won Juve ook in de Serie A weer eens, al was het thuis met minimaal verschil tegen Fiorentina: 1-0.

Na vier competitiewedstrijden zonder overwinning snakte de ploeg van trainer Massimiliano Allegri naar drie punten. Een goede eerste helft, met daarin één (geldig) doelpunt, bleek voldoende.

Juventus loopt door de zege uit op Bologna, dat eerder op de dag met Jushua Zirkzee in de spits punten liet liggen bij Frosinone (0-0).

Federico Gatti maakte de enige Juventus-treffer die de boeken ingaat. Hij tikte van dichtbij raak na inkoppen van collega-verdediger Gleison Bremer. De supporters in Turijn veerden in de eerste helft nog drie keer op, maar tot drie keer toe werd een doelpunt van Juventus afgekeurd.

Dusan Vlahovic, dit seizoen al goed voor vijftien goals en zeven keer geel, maakte zich kwaad. Hij zag twee van zijn treffers afgekeurd worden en maakte er zijn missie van om de 2-0 te maken. Mede door het gebrek aan samenwerking tussen Vlahovic en zijn ploeggenoten bleef het 'slechts' 1-0.

Gedurende de tweede helft nam Fiorentina de wedstrijd volledig in handen. De bezoekers hadden na rust liefst 84 procent balbezit, maar kwamen nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Allegri keek toe hoe zijn Juventus de minieme voorsprong over de streep trok.

Nederlaag Atalanta

Atalanta, met Teun Koopmeiners en Hans Hateboer in de basis en Mitchel Bakker als invaller, ging onderuit bij Cagliari (2-1).

In de openingsfase leek er voor Atalanta geen vuiltje aan de lucht op Sardinië. Door een doelpunt van voormalig PEC Zwolle-spits Gianluca Scamacca leidden de bezoekers al binnen een kwartier.

Nicolas Viola, Atalanta-speler Sead Kolasinac baalt

Maar Cagliari, verwikkeld in een drukbezette degradatiestrijd, gaf zich niet gewonnen. Kort voor rust maakte Tommaso Augello gelijk, aan het eind van een gezapige tweede helft was het feest in Cagliari. Nicolas Viola kopte de winnende binnen.

In de strijd om kwalificatie voor Europees voetbal voelt Atalanta de hete adem van regerend kampioen Napoli, dat eerder op de dag met 4-2 won van Monza.