Zesde gelijkspel op rij voor Almere City: 1-1 bij Go Ahead Eagles

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - Almere City FC

Almere City heeft voor de zesde keer op rij gelijkgespeeld in de eredivisie. De ploeg van Alex Pastoor maakte tegen Go Ahead Eagles in Deventer aanspraak op de overwinning, maar bleef steken op 1-1.

Het is voor het eerst sinds de toetreding van Almere City tot het betaald voetbal in 2005 dat de club zes keer op rij heeft gelijkgespeeld.

Go Ahead begon sterk in De Adelaarshorst en kwam vrij snel op voorsprong. Na goed werk van Bobby Adekanye vond Sören Tengstedt doelman Samuel Radlinger nog op zijn weg, maar scoorde Oliver Edvardsen uit de rebound.

Almere herpakte zich en met name Robinet liet zich zien. De Franse spits kroop bij een hoekschop knap voor zijn man, maar raakte met zijn inzet de paal. Even later was het wel raak voor Robinet, toen hij de gelijkmaker binnenkopte.

Een tweede doelpunt van Almere hing in de lucht, want bij de thuisploeg ging het steeds stroever lopen.

Breum baalt van niet gegeven penalty: 'Was absoluut geen schwalbe'

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde: Almere was de bovenliggende partij in Deventer. Onder anderen Yoann Cathline was dicht bij de winnende treffer voor Almere, maar zijn schot ging recht op doelman Jeffrey de Lange af.

Ook Go Ahead Eagles dacht nog even de drie punten binnen te kunnen slepen. Jacob Breum ging naar de grond in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Bas Nijhuis zag er een schwalbe in. De videoscheidsrechter oordeelde anders, maar na het bekijken van de beelden bleef Nijhuis toch bij zijn eigen beslissing.

Het publiek in De Adelaarshorst veerde ook in de tachtigste minuut nog even op. Finn Stokkers schoot een vrije trap op doel, maar via Radlinger en de paal werd de 2-1 voorkomen.