Rafael Leão en Olivier Giroud vieren de 1-2 tegen Fiorentina

Milan dankzij assist Reijnders langs Fiorentina, Koopmeiners scoort voor Atalanta

AC Milan heeft dankzij een knappe 2-1 uitzege op Fiorentina de tweede plaats in de Serie A steviger in handen genomen.

De ploeg van Tijjani Reijnders profiteerde door de winst optimaal van het verlies van Juventus eerder op de dag. De nummer drie van de Italiaanse competitie verloor door een doelpunt in blessuretijd met 1-0 van Lazio.

Na een eerste helft waarin de beste kansen voor Milan waren, barstte de wedstrijd kort na rust los. Binnen zes minuten werd er drie keer gescoord.

Stand Serie A

De Portugees Rafael Leão had uiteindelijk een belangrijk aandeel in de zege van Milan. Eerst bezorgde hij met een hakballetje de bal bij Ruben Loftus-Cheek die de 0-1 binnenschoot.

Na de gelijkmaker van Alfred Duncan was Leão zelf trefzeker door na een mooie pass van Reijnders Fiorentina-keeper Pietro Terracciano te omspelen. Fiorentina gaf echter niet op, maar Milan-doelman Mike Maignan keepte uitstekend.

Koopmeiners scoort voor Atalanta

Eerder op de dag had Teun Koopmeiners maar 27 minuten nodig om tot scoren te komen in de uitwedstrijd bij Napoli: 0-3.

Koopmeiners was door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor de oefenwedstrijden tegen Schotland en Duitsland, maar raakte in de eerste wedstrijd licht geblesseerd. Daarop werd besloten dat de middenvelder niet mee zou reizen naar Frankfurt voor de wedstrijd tegen de Duitsers.

Vreugde bij Teun Koopmeiners

Zaterdag bleek de 21-voudig international nog niet fit genoeg om in de basis te beginnen. Hij begon het duel op de bank. Marten de Roon en Hans Hateboer kregen wel een basisplaats.

Na iets meer dan een uur spelen mocht Koopmeiners invallen. Die invalbeurt bekroonde hij met een fraai doelpunt, vlak voor tijd. Hij tekende voor de 0-3 eindstand. Het was al zijn elfde competitietreffer.

Goed in vorm

De 21-voudig international was ook voor zijn lichte blessure al goed in vorm bij Atalanta: in zes wedstrijden maakte hij ook zes doelpunten.

Atalanta staat nu zesde in de competitie, op één punt van de nummer vijf, AS Roma. De vijfde plek geeft aan het eind van het seizoen recht op deelname aan de Europa League.

De spelers van Napoli gingen voorafgaand aan het duel op één knie zitten. Dat deden zij om hun teamgenoot Juan Jesus te ondersteunen. Jesus zou in maart tijdens een duel tegen Inter racistisch bejegend zijn door Inter-verdediger Francesco Acerbi.

Een sportrechter sprak Acerbi deze week vrij van racisme wegens gebrek aan bewijs. Jesus zei 'bedroefd' te zijn door die beslissing, zijn club Napoli noemde het oordeel 'verbazingwekkend'.