NOS Sport•

Nadal emotioneel na uitschakeling en eerbetoon in Madrid

Nadal emotioneel na uitschakeling en eerbetoon in Madrid

Het is Rafael Nadal niet gelukt om de kwartfinales van het masterstoernooi in Madrid te bereiken. De Spanjaard verloor met 5-7, 4-6 van de Tsjech Jiri Lehecka, de nummer 31 van de wereld.

Na afloop was er een mooi eerbetoon voor Nadal, die heeft laten weten 2024 als zijn laatste jaar als proftennisser te zien.

Een eerbetoon voor Nadal

Na maandag in drie sets te hebben gewonnen van Pedro Cachin begon Nadal woensdagavond goed. Hij won zijn eerste servicegames en was een aantal keer dicht bij een break. In de elfde game verloor hij zijn op love zijn eigen opslag, waarna Lehecka het afmaakte.

De 37-jarige Nadal stond in de tweede set meteen 2-0 achter. Die achterstand kwam hij niet meer te boven. Het zal waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in Madrid zijn geweest.

Na de wedstrijd werd er in Madrid een video afgespeeld, kwamen er spandoeken naar beneden waarop zijn vijf toernooizeges in de hoofdstad van Spanje zijn afgebeeld en kreeg hij een speciale trofee.

Nadal, die na blessureleed zijn eerste toernooi speelde sinds Barcelona vorige maand, was zichtbaar geraakt. "Het was emotioneel en onvergetelijk. Maar ik ga nog niet alle emoties loslaten, want ik wil nog wat van die adrenaline bewaren", zei de 22-voudig grandslamwinnaar, die in zijn speech ook vooruitkeek naar het einde van zijn carrière.

"Het zal een moeilijke dag worden, maar het is de werkelijkheid. Mijn lichaam en mijn leven geven me al enige tijd signalen. Ik heb spelend vaarwel kunnen zeggen op deze baan, een van de meest emotionele banen voor mij. Madrid is op momenten belangrijker voor me geweest dan een grand slam. De herinneringen van hier zullen me altijd bijblijven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl