Camerabewaking bij het huis van de loodgieter
NOS Nieuws

Opnieuw verdachte (14) aangehouden voor explosies bij loodgieter Vlaardingen

In Vlaardingen is opnieuw een verdachte aangehouden in verband met de aanslagen op het huis van een loodgieter. Het gaat om een jongen van 14 uit Leidschendam die afgelopen nacht werd opgepakt in de buurt van het huis van die loodgieter. Hij had spullen bij zich die kunnen worden gebruikt bij het plegen van aanslagen, meldt de politie. De spullen zijn in beslag genomen.

De verdachte zit in beperkingen. Dat houdt in dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De politie onderzoekt of er een verband is met eerdere explosies in diezelfde straat. Het huis van de loodgieter is al ruim tien keer het doelwit geweest van aanslagen. De man zegt niet te weten waarom hij het doelwit is.

Twee jaar cel

Inmiddels zijn er meerdere verdachten aangehouden. Een van hen, een 27-jarige Rotterdammer die in december werd aangehouden, is inmiddels veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De man heeft niets losgelaten over een motief voor of een opdrachtgever van de aanslagen.

Afgelopen vrijdag werden in de buurt van het huis van de loodgieter nog een 15-jarige Rotterdammer en 16-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel aangehouden. Ook zij hadden spullen bij zich die gebruikt worden bij het plegen van aanslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl