NOS VoetbalAangepast

Rodríguez maakt mooiste WK-goal

Niet de duikkopbal van Robin van Persie, maar de volley van de Colombiaan James Rodríguez is verkozen tot de fraaiste treffer van het WK.

Het schot van Rodriguez, waarbij hij de bal vanuit de draai in één keer op de slof nam en via de onderkant van de lat achter de Uruguayaanse doelman Fernando Muslera zag belanden, kreeg op de website van de FIFA de meeste stemmen.

Twee en drie

De kopbal van Van Persie tegen Spanje eindigde op de tweede plaats. Rodríguez zag zijn naam nog een keer terug in de topdrie, want de stift tegen Japan (4-1) kreeg ook veel stemmen.

Het is al de derde keer op rij dat een Zuid-Amerikaan de mooiste goal op een WK maakte. In 2006 kwam die op naam van de Argentijn Maxi Rodriguez, terwijl 4 jaar later Diego Forlan de eer ten deel viel.

De top-15:

1. James Rodríguez (Colombia): 1-0 tegen Uruguay2. Robin van Persie (Nederland): 1-1 tegen Spanje3. James Rodríguez (Colombia): 4-1 tegen Japan4. Mario Götze (Duitsland): 1-0 tegen Argentinië5. David Luiz (Brazilië): 2-0 tegen Colombia6. Tim Cahill (Australië): 1-1 tegen Nederland7. David Villa (Spanje): 1-0 tegen Australië8. Lionel Messi (Argentinië): 2-0 tegen Bosnië9. Lionel Messi (Argentinië): 2-1 tegen Nigeria10. Xherdan Shaqiri (Zwitserland): 1-0 tegen Honduras11. André Schürrle (Duitsland): 7-0 tegen Brazilië12. Gonzalo Higuaín (Argentinië): 1-0 tegen België13. Claudio Marchisio (Italië): 1-1 tegen Engeland14. Granit Xhaka (Zwitserland): 2-5 tegen Frankrijk15. André Ayew (Ghana): 1-1 tegen Verenigde Staten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl