NOS VoetbalAangepast

Del Bosque: ik blijf bondscoach

Vicente del Bosque blijft bondscoach van Spanje, ondanks het debacle op het WK in Brazilië. Del Bosque zegt dat hij het nationale elftal naar het EK van 2016 wil leiden en dat hij daarbij de steun heeft van de Spaanse voetbalbond.

Spanje werd op het WK al in de groepsfase uitgeschakeld na nederlagen tegen Nederland (5-1) en Chili (2-0). Sindsdien was het stil rond Del Bosque, maar vandaag verbrak hij tegenover Spaanse journalisten zijn stilzwijgen.

"We gaan proberen onze titel te verdedigen op het komende EK", aldus Del Bosque, die ook aankondigde dat hij niet zoveel zal sleutelen aan het elftal. "Een drastische revolutie is niet nodig. We moeten verdergaan op dezelfde weg met een paar kleine veranderingen."

Steun voetbalbond

De 63-jarige trainer zegt dat hij de voetbalbond achter zich heeft staan. "Ik heb in deze periode van reflectie contact gehad met de bond. Zij stellen dat de afgelopen zes jaar belangrijker zijn geweest dan twee slechte wedstrijden op het WK."

Del Bosque werd bondscoach na het gewonnen EK van 2008. Hij werd vervolgens met Spanje wereldkampioen in 2010 en Europees kampioen in 2012.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl