NOS VoetbalAangepast

Nederland derde op FIFA-ranglijst

Het Nederlands elftal heeft een reuzensprong gemaakt op de FIFA-ranglijst. De nummer drie van het afgelopen WK sprong in de editie van juli van de vijftiende naar de derde plaats.

Duitsland is voor het eerst in twintig jaar de nummer één. In juni 1994 waren de Duitsers voor het laatst de beste op de mondiale ranglijst, die sinds december 1992 bestaat.

De laatste keer dat Oranje in de top-drie stond was in maart 2012. Toen was Oranje zelfs de nummer twee van de wereld. In augustus 2011 bekleedde het Nederlands elftal de eerste plaats.

Duitsland onttroont Spanje

Wereldkampioen Duitsland klom op de lijst van juli van de tweede naar de eerste positie en vice-wereldkampioen Argentinië moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. De WK-finale van zondag in Rio de Janeiro was ook een rechtstreeks duel om de eerste plaats op de FIFA-ranglijst.

Colombia, België en Uruguay stegen naar respectievelijk de vierde, vijfde en zesde positie op de nieuwe lijst. Brazilië daalde van de derde naar de zevende positie en Spanje, dat in de groepsfase werd uitgeschakeld, zakte van de eerste naar de achtste plaats. Zwitserland en Frankrijk completeren de top-tien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl