NOS VoetbalAangepast

Meeste overtredingen op Robben

Arjen Robben was tijdens het afgelopen WK vaak ongrijpbaar en alleen onreglementair af te stoppen. Zo blijkt ook uit de statistieken. De dertigjarige aanvaller van Oranje incasseerde in Brazilië van alle spelers de meeste overtredingen: 28 in zeven wedstrijden.

Alexis Sánchez bezet in dit klassement de tweede plaats. De Chileen was, in maar vier wedstrijden, 22 keer slachtoffer van een vergrijp. Op de Griek Georgios Samaras en de Costa Ricaan Joel Campbell werden twintig overtredingen gemaakt in respectievelijk vier en vijf wedstrijden. Lionel Messi completeert de topvijf. De Argentijn incasseerde negentien overtredingen.

Georginio Wijnaldum is de opvallende Nederlandse nummer twee, met tien overtredingen tegen de middenvelder. Tegen Robin van Persie werd in zes duels zeven keer een overtreding gemaakt.

Meeste overtredingen tegen Brazilië

De vier landen bij de laatste vier in het toernooi bezetten ook de eerste vier plaatsen in het landenklassement. Tegen Brazilië werden de meeste overtredingen (128) gemaakt en daarna volgen Argentinië (116) en wereldkampioen Duitsland (101).

Nederland was in totaal slechts 84 keer slachtoffer, waarvan Robben dus al een derde voor zijn rekening nam. Tegen Dirk Kuijt, Michel Vorm, Tim Krul, Jonathan de Guzman, Joel Veltman, Terence Kongolo, Leroy Fer en Klaas-Jan Huntelaar werd helemaal geen overtreding gemaakt.

Bekijk hier een overzicht van de overtredingen op het WK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl