NOS VoetbalAangepast

Trieste Messi bedankt supporters

Lionel Messi heeft dinsdag op zijn Facebook-pagina zijn fans bedankt voor hun steun aan het Argentijnse team. Met een trieste uitdrukking op zijn gezicht nam Messi zondag na de finale van het WK voetbal de zilveren medaille in ontvangst, maar de Argentijnse sterspeler laat nu weten trots te zijn op hetgeen hij en zijn ploeggenoten hebben gepresteerd. Messi verloor met zijn team op de valreep de WK-finale van Duitsland.

"Bedankt voor jullie onvoorwaardelijke steun. Dank aan het team dat jullie alles gegeven hebben. We zijn verdrietig dat we verloren hebben, maar trots op de progressie die we hebben gemaakt", schrijft Messi. Het Argentijnse team verdiende de plek in de finale, schrijft Messi. Dat is waar volgens hem hun voetbalnatie thuishoort.

De Duitser Mario Götze zette zondag in de finale in de 113e minuut de 1-0 op het scorebord van het Braziliaanse Maracana-stadion. De laatste stuiptrekkingen van Argentinië mochten niet meer baten. Met zijn club FC Barcelona won Messi alles wat er te winnen viel. De wereldtitel is de enige trofee die nog op zijn erelijst ontbreekt.

Het enige goud dat Messi mee naar huis mocht nemen was de Gouden Bal, die elk toernooi aan de beste speler uitgereikt wordt. Al liet zelfs Joseph Blatter weten verbaasd te zijn over die keuze. Messi zelf kan het weinig schelen. Hij liet weten alleen de wereldtitel belangrijk te vinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl