NOS VoetbalAangepast

Blatter: verrast over keuze voor Messi

Joseph Blatter, de voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, heeft tijdens zijn laatste speech op het WK gezegd verrast te zijn dat Lionel Messi tot beste speler van het WK is verkozen. Tevens sprak Blatter zijn waardering uit voor het WK, dat volgens hem een 9+ als rapportcijfer verdient.

"Dit is mijn tiende WK en mijn vijfde als voorzitter van de FIFA. Wat dit WK zo speciaal maakte, was de kwaliteit van het voetbal dat werd gespeeld en de intensiteit die je zag in de wedstrijden", sprak Blatter, die het WK in 2010 nog beoordeelde met een 9.

"Perfectie bestaat niet in de voetballerij"

"We zijn er op vooruitgegaan, wanneer je dit toernooi vergelijkt met het WK 2010 in Zuid-Afrika. We hebben allemaal onze computers en onze Facebook-accounts geraadpleegd en hebben besloten dit WK een 9+ te geven op een schaal van 10, want perfectie bestaat nu eenmaal niet in de voetballerij."

Na afloop van het WK kreeg de Argentijn Lionel Messi de Gouden Bal, de trofee die door een jury wordt toegekend aan de beste speler van het toernooi. De keus voor Messi leidde wereldwijd tot verontwaardigde reacties. Ook Blatter had zijn bedenkingen. "Ik was wel een beetje verrast dat Messi uiteindelijk als beste naar voren kwam", aldus Blatter.

"Ik voel de pijn van Suárez"

Ook besteedde Blatter enige woorden aan Luis Suárez, die vanwege het bijten van zijn Italiaanse tegenstander Giorgio Chielini voor vier maanden geschorst werd door de FIFA. Hoe ernstig dat vergrijp ook was, in de ogen van Blatter blijft Suárez bovenal een groot voetballer.

"Suárez heeft op dit WK ook laten zien dat hij uitzonderlijke kwaliteiten heeft. Ik hoop dat hij die kwaliteiten na zijn schorsing weer zal laten zien, dat hij sterk terugkomt. Suárez gaat nu ook bij één van de beste clubs van de wereld spelen", zei Blatter, verwijzend naar de transfer van de Uruguayaan naar FC Barcelona.

"Ik voel de pijn van Suárez vanwege deze lange schorsing. Maar ik accepteer ook het besluit van de onafhankelijke commissie die de schorsing heeft uitgesproken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl