NOS VoetbalAangepast

Aangeslagen Argentijnen weer thuis

De Argentijnse voetbalselectie is een dag na de verloren WK-finale teruggekeerd in eigen land. Duizenden fans hadden zich verzameld bij de luchthaven Ezeiza, nabij de hoofdstad Buenos Aires, om de vice-wereldkampioen toch nog op een heldenontvangst te trakteren.

"Mijn spelers verdienen zo'n ontvangst", sprak bondscoach Alejandro Sabella. "Dit team heeft een geweldig toernooi gespeeld. De spelers hebben iedere dag hard gewerkt, ze werden iedere wedstrijd beter en dat alles voor Argentinië."

Ontvangst door president Kirchner

Na de aankomst op het vliegveld vertrok het gezelschap naar het nabijgelegen trainingscentrum van de Argentijnse voetbalbond, waar de nog altijd aangeslagen spelers werden ontvangen door de Argentijnse president Cristina Fernández de Kirchner.

"Ik ben enorm trots over hoe de kleuren van Argentinië met waardigheid en trots zijn verdedigd. Gefeliciteerd, jullie hebben alles gegeven", zei Kirchner in een toespraak. Tot verbazing van velen bekende ze even later dat ze het hele WK niet had gevolgd. "Ik heb geen enkele wedstrijd gezien, ook gisteren niet", gaf de president toe.

Ongeregeldheden

De nederlaag in de WK-finale tegen Duitsland (0-1) leidde tot een onrustige nacht in Buenos Aires. Bij ongeregeldheden raakten zeker zeventig mensen gewond, onder wie vijftien politiemensen.

De rellen begonnen toen enkele honderden jongeren meteen na de finale winkelruiten ingooiden en auto's vernielden. De politie hield zo'n vijftig relschoppers aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl