NOS NieuwsAangepast

WK-finale trekt 5,9 miljoen kijkers

Gisteravond hebben 5,9 miljoen Nederlanders gezien hoe Duitsland het WK voetbal won, meldt de Stichting Kijkonderzoek. De finale tussen Duitsland en Argentinië was daarmee de best bekeken wedstrijd zonder Oranje.

De troostfinale zaterdag tussen Nederland en Brazilië werd beter bekeken. Die wedstrijd trok 6,4 miljoen kijkers. Alle andere duels van Oranje scoorden nog veel beter, met de halve finale tegen Argentinië als hoogtepunt.

De sluitingsceremonie voor de finale werd gemiddeld door 1,5 miljoen mensen gezien. De speciale WK-website van de NOS is tijdens het toernooi door 10,8 miljoen bezoekers geraadpleegd.

Duitse Oranje-fans

Opmerkelijk is dat de wedstrijden van Oranje ook in Duitsland bijzonder populair waren. Natuurlijk keken de Duitsers vooral naar de verrichtingen van Die Mannschaft, maar daarna trokken de wedstrijden van het Nederlands elftal de meeste kijkers.

De wedstrijden Nederland-Argentinië, Nederland-Brazilië en Nederland-Mexico werden in Duitsland door respectievelijk 19,5 miljoen, 17,5 miljoen en 17,1 miljoen mensen bekeken. De WK-finale trok gisteravond bijna 34,7 miljoen kijkers, een Duits kijkcijferrecord.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl