NOS VoetbalAangepast

Argentinië trots op La Albiceleste

In de Argentijnse media overheerst de teleurstelling over het missen van de wereldtitel, maar er is ook bewondering voor het optreden van de nationale ploeg. "Onze hoop op de wereldtitel is gestolen. Dit is een harde slag voor het hele land", schrijft de krant Olé.

"We hebben in de finale verloren na een uitmuntend doelpunt van Götze. Maar Argentinië heeft een geweldige wedstrijd laten zien. Ondanks de pijn van deze nederlaag verdienen onze jongens een groot applaus."

"Messi geen koning"

Volgens het dagblad La Nación is het verlies van de finale een harde klap voor Argentinië. De krant had op het toernooi meer verwacht van sterspeler Lionel Messi. "Messi heeft ons in de kwalificatie naar het WK geleid. Maar in de wedstrijden tegen Nederland en Duitsland liet hij zich niet echt zien. Hij is niet de koning van het toernooi geworden."

De krant Clarín stelt dat het geen schande was om in de finale van Duitsland te verliezen. "We hebben de trofee niet gewonnen. Maar met de borst vooruit en het hoofd omhoog hebben we het WK kunnen verlaten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl