NOS VoetbalAangepast

Duitse media lyrisch na WK-winst

De Duitse media komen superlatieven tekort om Die Mannschaft te prijzen na het behalen van de wereldtitel voetbal in Brazilië.

Bild opent eenvoudig en recht door zee met de kop: "Daar is de beker". De krant is lyrisch over de enige Duitse doelpuntenmaker: "Götze, jij voetbalgod! De grootste en belangrijkste beker in het voetbal is eindelijk weer terug bij Duitsland, dankzij Super-Mario Götze."

Götze in historisch rijtje

"Een ster met de naam Götze" staat in chocoladeletters te lezen bij Die Zeit. "Wat een finale! Mario Götze scoort, Duitsland speelt hard, geduldig en koel. En wij zijn nu voor de vierde maal wereldkampioen."

Het dagblad zet Götze in een historisch rijtje. "Gerd Müller, Helmuth Rahn, Andy Brehme en nu Götze. De supersub schiet ons naar de wereldtitel." Frankfurter Allgemeine kopt: "Götze promoveert Duitsland tot een 'viersterrenland'."

"Geboorte van een viersterrenland"

De Berliner Zeitung schrijft over 'de zware geboorte van een 'viersterrenland', en merkt op dat de grootste ster Mario Götze tot de finale eigenlijk tot de verliezers van het WK behoorde.

"Maar in de verlenging speelde de kleine aanvaller van Bayern München zich in de schijnwerpers en nog verder. Zijn doelpunt verzekerde Duitsland van de wereldtitel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl