NOS NieuwsAangepast

Argentijnen berusten in verlies

In Buenos Aires waren de fans zelfs in bomen geklommen om de wedstrijd op het grote scherm op het centrale plein te kunnen zien. Maar het mocht niet baten: ze zagen hun geliefde Albiceleste's in de finale van het WK voetbal verliezen van Duitsland.

Op Plaza San Martin bouwde de hoop zich gedurende de dag op; velen geloofden dat hun land werkelijk wereldkampioen kon worden. Tienduizenden waren naar het plein gekomen om daar de wedstrijd mee te maken.

De massa mensen viel volgens de Buenos Aires Herald onmiddellijk stil toen Duitsland in de verlenging 1-0 scoorde. De meeste fans bleven na het laatste fluitsignaal nog een tijd op straat, zwaaiend met vlaggen.

Berusting

Twee uur later was het eerder nog overvolle plein leeg. Volgens de BBC was er niets anders meer te zien dan modder, lege bierblikken en weggeslagen hoop. Helemaal rustig werd het nog niet: de politie arresteerde minstens veertig mensen en moest rubber kogels gebruiken om een groep vandalen te kalmeren.

Maar de meeste Argentijnen vierden gewoon feest: met hun tweede plaats zijn ze veel verder gekomen dan verwacht. Berusting is het juiste woord. De 23 voetballers van Argentinië zullen vandaag, met sterspeler Lionel Messi voorop, warm onthaald worden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl