NOS VoetbalAangepast

Lahm: we hadden de beste ploeg

"Wat we vandaag in 120 minuten weer gepresteerd hebben... ongelooflijk", zei de Duitse aanvoerder Philipp Lahm na de 1-0 zege op Argentinië in de finale van het WK in Brazilië.

"Het interesseert me niets of we de beste spelers hebben. Je moet de beste ploeg hebben", vond Lahm, die op zijn derde WK eindelijk de hoofdprijs won.

Hoe vond hij het dat de finale een stuk moeizamer was gewonnen dan de halve finale tegen Brazilië? "Je kunt er niet van uitgaan dat je na een half uur weer met 5-0 leidt. We wisten dat we geduld moesten hebben."

"Heel Duitsland wereldkampioen"

Mats Hummels kon het allemaal nog niet bevatten. "Ik zit op de een of andere manier gevangen in een andere wereld. Ik heb nog niet alles geregistreerd."

Doelman Manuel Neuer moest na de winst ook meteen denken aan de spelers die er niet bij konden zijn. "Deze titel is ook voor de jongens die er niet bij zijn. Jongens als Marco Reus en Lars Bender, zij zijn ook wereldkampioen. We hebben deze titel samen behaald, niet alleen de spelers die op het veld stonden. Heel Duitsland is wereldkampioen."

Bastian Schweinsteiger prees, net als Lahm, de teamgeest: "Hoe al die jongens op de bank hebben meegedaan, dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Er zit zoveel power in deze selectie."

Christian Kramer, die na een kopduel groggy het veld verliet, zei zich niet veel meer te kunnen herinneren: "Maar ik begrijp dat we wereldkampioen zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl