NOS VoetbalAangepast

Robben: spoelt kater beetje weg

"Dit is mooi eindigen", zei Arjen Robben direct na het behalen van de bronzen medaille op het WK in Brazilië. Het gastland werd op een 3-0 nederlaag getrakteerd. "Dit spoelt de kater een beetje weg, maar de teleurstelling blijft overheersen."

Robben, die nog kans maakt op de gouden bal als beste speler van het toernooi, was zichtbaar geëmotioneerd. "We hebben alles gegeven. Ik ben zo trots. Het is een feest om met deze ploeg te werken. We hadden de finale verdiend."

"Ik ben leeg"

"Ik ben leeg geknokt", vervolgt Robben. "Of we zo tegen Argentinië hadden kunnen spelen? Dat is niet te vergelijken. Brazilië geeft meer ruimte weg. Dit was een andere wedstrijd."

De aanvaller van het Nederlands elftal vindt dat Oranje de bronzen medaille heeft verdiend. "En niet alleen wij. Ook iedereen in Nederland. De derde plekt maakt misschien een beetje goed", aldus Robben.

Scheidsrechter

Over de Algerijnse scheidsrechter Djamel Haimoudi had de international geen goed woord over. "Die was echt heel slecht", zegt Robben, die onder meer doelt op de overtreding van Thiago Silva in de openingsfase. "Dat is rood. Ik kan me daar echt dood aan irriteren. Je staat wel gewoon op een WK."

Louis van Gaal

Robben had rondom de prijsuitreiking na de wedstrijd nog een ogenschijnlijk intiem onderonsje met bondscoach Louis van Gaal. "Hij zei dat ik altijd nog naar Manchester United kan komen", lacht de aanvaller. "Ik heb een speciale band met hem. Dat was al zo in zijn tijd als coach van Bayern München. Hij is de belangrijkste trainer in mijn carrière."

De kans dat Robben zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen daadwerkelijk bij de nieuwe club van Van Gaal meldt, is nihil. "Dat is geen optie hoor. Ik zit op mijn plek bij Bayern München", zegt Robben met een knipoog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl