NOS VoetbalAangepast

Wissel Vorm zorgt voor record

Het inbrengen van doelman Michel Vorm in het duel met Brazilië (3-0 winst) heeft voor een WK-record gezorgd. Alle 23 spelers van het Nederlands elftal zijn op het wereldkampioenschap in actie gekomen, iets wat nog nooit eerder is voorgekomen.

Sinds 1998 mogen de deelnemende landen 23 spelers opnemen in de WK-selectie. Voor die tijd was het al drie keer voorgekomen dat een bondscoach alle spelers gebruikte tijdens een toernooi. Bij Frankrijk (1978), Griekenland (1994) en Rusland (1994) gebeurde dat al eens met 22 spelers.

Nederland gebruikte nog nooit alle spelers op een groot toernooi. Het record werd gevestigd in 2008, toen op het Europees kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland alleen keeper Henk Timmer niet in actie kwam.

In de wedstrijd om de derde/vierde plaats kwam Vorm in de 93ste minuut in het veld voor Jasper Cillessen. Oranje won onder leiding van scheidend bondscoach Louis van Gaal de wedstrijd overtuigend dankzij doelpunten van Robin van Persie, Daley Blind en Georginio Wijnaldum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl