NOS VoetbalAangepast

De lach is terug bij Oranje

Oranje heeft vrijdagmiddag voor de laatste keer dit wereldkampioenschap getraind. Louis van Gaal en zijn spelers oefenden in het Estadio Nacional de Brasília voor de troostfinale tegen Brazilië.

Alle spelers verschenen op het trainingsveld. De teleurstelling van de verloren halve finale leek voor het grootste gedeelte te zijn verdwenen, want er kon weer gelachen worden. Van Gaal koos voor een rustige training; de spelers mochten zelf kiezen wat ze gingen doen.

De meesten voegden zich bij de rondo. Leroy Fer, die herstellende is van een hamstringblessure, deed ook mee met de groep. Nigel de Jong spaarde zijn krachten. De middenvelder maakte tegen Argentinië zijn rentree en deed nu individuele oefeningen.

Opstelling nog niet bekend

Uit de training was niet af te leiden in welke opstelling Oranje zaterdag zal spelen tegen het gastland. De bondscoach weet dat Leroy Fer wegens een hamstringblessure niet beschikbaar is. Veel spelers van Oranje kampen met kleine pijntjes.

Van Gaal liet weten dat de meest fitte spelers gaan spelen en dat hij met de sterkst mogelijke elf wil starten. Hij gaat ook bekijken hoe de spelers er in mentaal opzicht voor staan. "Want de geest is sterker dan het lichaam'', zei de bondscoach die zaterdag geschiedenis wil schrijven door zeven WK-duels op rij 'ongeslagen' te blijven.

Jubileum

Sinds 7 mei, toen de voorbereiding op het WK begon, trainde het Nederlands elftal 58 keer. Zaterdag om 22.00 uur staat de wedstrijd om de derde/vierde plaats op het programma. En dat is voor Oranje een jubileum, want de wedstrijd tegen Brazilië wordt het vijftigste WK-duel in de historie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl