NOS VoetbalAangepast

Van Gaal hoopt op afscheidscadeau

Louis van Gaal zit zaterdag bij de troostfinale van het WK tegen Brazilië voor het laatst op de bank als bondscoach van het Nederlands elftal. "De spelers kunnen mij een afscheidscadeau geven door te winnen", zei hij op de afsluitende persconferentie.

De bondscoach is erop gebrand om het toernooi op de derde plaats af te sluiten. "Want dan schrijven we geschiedenis. We hebben dan geen wedstrijd verloren op een WK. Dat is Oranje in 1974 en 1978 ook niet gelukt."

"Als dat lukt, kunnen ze niet meer om dit elftal heen", ging Van Gaal verder. "Het is wat. Als je op een WK speelt en je hebt niet verloren. Zeven duels achter elkaar."

Apekooien?

Gaat Van Gaal nog wat speciaals doen op de laatste training? "Ik ben heel lang gymleraar geweest en toen gingen we op de laatste schooldag altijd apekooien. Dus je brengt me hier wel op een idee", zei hij tegen een verslaggever van het Jeugdjournaal.

De bondscoach wilde niet ingaan op de vraag welke twee spelers tegen Argentinië niet de eerste penalty wilden nemen. "Ik zal nooit mijn spelers belasten. Het doet er ook niet meer toe na de wedstrijd. Alleen voor de media is het belangrijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl