NOS VoetbalAangepast

Trots overheerst op Twitter

Het Nederlands elftal werd afgelopen nacht uitgeschakeld door Argentinië in de halve finales van het WK voetbal. De Argentijnen namen de strafschoppen beter. Op Twitter reageren een aantal spelers van Oranje op de uitschakeling. Trots overheerst.

Zo tweet Klaas-Jan Huntelaar: "Wat een anticlimax! Deze emoties omzetten in iets positiefs. Ook al geldt er maar één plek. Bedankt voor de steun!" Daley Blind is ook trots en wil nog voor die derde plek gaan. "Ook nu zijn we een team! Zo trots op wat we bereikt hebben en de ongelofelijke steun vanuit Nederland! We gaan vol voor de 3e plek!"

Jordy Clasie zag zijn debuut niet bekroond worden met een plek in de finale, maar ook hij wil nog niet opgeven: "Trots op mijn WK debuut en nog trotser op dit team! Iedereen bedankt voor de steun! We gaan voor de 3e plek!" Leroy Fer sluit zich daarbij aan. "Ik wil iedereen bedanken voor de steun. Wij zijn NEDERLAND! We gaan voor de 3e plaats, dus hou die support vast! Samen 1!", twittert hij.

Blijdschap bij Argentijnen

Blijdschap is er natuurlijk bij de Argentijnen. Al kon Lionel Messi de overwinning niet met zijn ploeggenoten vieren in de kleedkamer. "Ik zit bij de dopingcontrole en kan nu niet met het team vieren", schrijft Messi op Facebook. Hij draagt de overwinning op aan Jorge 'Topo' Lopez, een bevriende journalist die bij een auto-ongeluk om het leven kwam. "Deze overwinning is voor jou vriend."

Ploeggenoot Martin Demichelis twittert dat het "een verdiende overwinning was" en Gonzalo Higuaín zegt op Twitter dat er "geen groter genot is om een WK-finale te spelen."

Duitsland favoriet

Met Argentinië als tegenstander heeft Duitsland een grote kans om wereldkampioen te worden, denkt voormalig Engels-international Rio Ferdinand. "Duitsland zal geen betere kans krijgen om de wereldtitel te pakken. Een veel beter team dan Argentinië en ook betere wissels die het verschil nog kunnen maken", tweet hij. Volgens Gary Lineker, oud-voetballer en presentator van de BBC had het niet zoveel uitgemaakt: "Welke van deze twee landen de finale ook speelt, Duitsland verslaat ze."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl