NOS VoetbalAangepast

Huntelaar: energie is verdwenen

Klaas-Jan Huntelaar verwacht dat Oranje tijd nodig heeft om zich bijeen te rapen voor de strijd om de derde en vierde plaats na het verlies in de halve eindstrijd van het WK. "Als je op het veld staat, wil je altijd winnen. Maar de hele sfeer is nu weg, denk ik."

"De energie die in het toernooi zat, voel je in één keer in de bodem verdwijnen. Maar nogmaals, als je op het veld staat wil je derde worden, geen vierde. Daar gaan we alles voor geven", zei Huntelaar, die in de eerste helft van de verlenging Robin van Persie verving, na de uitschakeling tegen Argentinië.

"Statistieken waren in ons voordeel"

De aanvaller was net als tegen Costa Rica als vijfde aan de beurt in de penaltyserie, maar wederom hoefde hij niet achter de bal te gaan staan. "Qua statistieken win je normaal gesproken een penaltyserie als je begint. We hadden een goed gevoel bij na laatste serie, maar het kan natuurlijk misgaan", bleef Huntelaar realistisch.

Hij kon zich vinden in de keuze om uitblinker Ron Vlaar de eerste strafschop van Oranje te laten nemen. "Ik denk dat Ron de mentaliteit had om die penalty te nemen. Jammer dat die bal er niet ingaat. Zeker voor hem, omdat hij goed gespeeld heeft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl