NOS VoetbalAangepast

Schweinsteiger hoopt op Oranje

Volgens Bastian Schweinsteiger maakt het niet veel uit wie Duitsland treft in de finale van het WK, maar hij heeft wel een persoonlijke voorkeur. "Het zijn twee zeer sterke ploegen, maar ik heb een paar goede vrienden bij de Nederlandse ploeg: Arjen Robben en Louis van Gaal."

De middenvelder van Bayern München kent de twee hoofdrolspelers in de succesvolle WK-campagne van Oranje goed. Robben is al vijf seizoenen zijn ploeggenoot bij de Duitse topclub en Van Gaal was van juli 2009 tot april 2011 de coach van Bayern.

Schweinsteiger heeft goede herinneringen aan de bondscoach van het Nederlands elftal. "Louis van Gaal is een grote coach. Een echte persoonlijkheid. Toen hij Bayern München coachte hadden we veel plezier met hem en veel succes."

Over de klasse van Robben bestaat geen twijfel bij Schweinsteiger. "Ik vind hem een van de beste spelers van de wereld. Zijn linkervoet is magistraal", prijst Schweinsteiger de aanvaller. "Hij is net zo snel als ik ... Nee, grapje natuurlijk!"

Of het een voordeel is dat de Duitse ploeg, met maar liefst acht Bayern-spelers, Robben goed kent, weet Schweinsteiger niet. "Wij kennen hem, maar hij kent ons ook goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl