Duitsland vernedert Brazilië

Duitsland heeft zich met groot vertoon van macht geplaatst voor de finale van het WK. Brazilië werd op een historische avond in Belo Horizonte op een onwaarschijnlijke 7-1 nederlaag getrakteerd.

Het gastland begon vol goede moed aan de wedstrijd en zocht, aangemoedigd door 50.000 hartstochtelijke fans, direct de aanval. De Duitsers waren niet onder de indruk en hielden eenvoudig stand.

Toen de storm van de Seleção was gaan liggen, trok Die Mannschaft direct de stoute schoenen aan en met vernietigend effect. Uit een corner liep Thomas Müller zich kinderlijk eenvoudig vrij en tikte hij de openingstreffer binnen.

In de 23ste minuut maakte Miroslav Klose er, na een prachtige aanval door het midden, 2-0 van. Voor de 36-jarige aanvaller was het zijn 16de WK-doelpunt, een record.

Braziliaanse boter

Op dat moment knapte er iets bij de thuisploeg. De organisatie was in één klap foetsie en de Duitsers sneden met ongekende efficiëntie als een warm mes door de Braziliaanse boter.

Vijf minuten later stond het 5-0, was de wedstrijd gespeeld en het blazoen van een trotse natie onherstelbaar beschadigd.

Toni Kroos schoot bij zijn eerste treffer beheerst raak en bij zijn tweede liep hij met Sami Khedira ongehinderd door het hart van de defensie. Drie minuten later deed Khedira dat opnieuw, ditmaal speelde Mesut Özil de rol van aangever en hij zelf die van afmaker.

De tweede helft ging nergens meer om. De Brazilianen wilden de geschonden eer nog enigszins redden en waren dicht bij een goal via Oscar. Het was echter niet hun avond.

Nog twee

De Duitsers drongen niet meer vol overgave aan, maar scoorden desondanks nog twee keer via André Schürrle. Zijn tweede was een plaatje via de onderkant van de lat.

Pas in de 90ste minuut mocht Oscar nog iets terugdoen. Het was het slotakkoord van een van de wonderlijkste avonden uit de WK-geschiedenis, die Brazilië en Duitsland zich nog lang zullen heugen.

Kijk op deze pagina voor alle wedstrijdbeelden, de statistieken en het blog.