NOS VoetbalAangepast

Löw: tackles gaan over de grens

Bondscoach Joachim Löw van Duitsland heeft een dag voor de halve finale tegen Brazilië een oproep gedaan tegen de verruwing in het voetbal. Hij maakt zich ernstig zorgen over de soms spijkerharde tackles op het veld, die vaak ten koste gaan van de sterspelers. Löw doelde onder meer op de brute overtreding op Neymar, die een scheurtje in een rugwervel opliep tegen Colombia.

"Voordat jullie vragen gaan stellen, wil ik graag eerst iets zeggen over Neymar. Wij vinden het heel erg wat er met hem is gebeurd. Het is triest voor hemzelf, het team en het hele land. Wij wensen Neymar het allerbeste toe en hopen dat hij snel herstelt. Ik hoop dat we hem snel weer op het veld zien", begon Löw de persconferentie.

"Scheidsrechter moet optreden"

De Duitse bondscoach heeft een trend geconstateerd wat betreft de overtredingen. "Er worden dit WK veel harde duels uitgevochten en ik hoop dat de Mexicaanse scheidsrechter daar tegen op gaat treden. Bij de wedstrijd Brazilië - Colombia was een aantal tackles over de grens. In Europa zou de wedstrijd niet zijn geëindigd met 22 spelers", aldus Löw.

"Er waren een aantal spijkerharde overtredingen en ik vind dat daar een eind aan moet komen. Anders zullen spelers als Messi, Neymar, Özil en Götze niet meer nodig zijn, alleen spelers die alles kapotmaken. Dat is gevaarlijk en dat moeten we niet tolereren."

Strijd tussen continenten

Daarna ging het over de wedstrijd en Löw greep de kans om zijn ploeg in de rol van underdog te manoeuvreren. "Brazilië is de favoriet, want zij spelen deze halve finale thuis. Zo zie ik het. De halve finales zijn een strijd tussen twee continenten: twee Europese teams tegen twee Zuid-Amerikaanse teams."

"Brazilië wordt gesteund door 200 miljoen mensen, het hele land staat achter ze. Er komt veel energie vrij als Brazilië speelt, dat hebben we vorig jaar bij de Confederations Cup gezien. Dat geeft ze veel kracht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl