NOS VoetbalAangepast

Pfaff: schandalig gedrag van Krul

Jean-Marie Pfaff vindt het gedrag van Tim Krul tijdens de strafschoppenserie tegen Costa Rica ontoelaatbaar. Volgens de Belg, voormalig doelman van de Rode Duivels, had Krul op z'n minst de gele kaart moeten krijgen.

"Het was schandalig", foeterde Pfaff tegenover de Duitse krant Die Welt. "Zonder twijfel was het geweldig dat hij twee ballen heeft gehouden, maar zijn gedrag heeft me echt boos gemaakt. Hij heeft de Costa Ricanen belachelijk gemaakt, uitgedaagd met gebaren en beledigd. Dat heeft niets te maken met sportiviteit en respect voor de tegenstander."

Oorlog

Volgens Pfaff was Krul een slecht rolmodel. "Wat doen kinderen als zij zoiets zien? Het was net oorlog voeren, wat die keeper daar deed. De scheidsrechter die dat allemaal toeliet, heeft duidelijk gefaald", aldus Pfaff. "Hij had hem een gele kaart moeten geven voor de capriolen en bij een herhaling rood. De FIFA moet optreden bij dergelijke gedrag en consequent handelen."

Pfaff, die in jaren '80 gold als één van de beste doelmannen van de wereld, zag de tactische zet van Louis van Gaal niet aankomen. "In eerste instantie was ik geïrriteerd en dacht ik: wat doet hij nu? Maar mijn tweede gedachte was dat het misschien niet zo'n slecht idee was. Al werd Krul wel koud het veld ingestuurd. Hij was zo zeker van zichzelf en super geïnformeerd door de coach."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl