NOS VoetbalAangepast

Vlaar afwezig op rustige training

Een dag na de veelbesproken zege op Costa Rica werkte Oranje, zoals gebruikelijk, een ontspannen training af. Niet allle spelers betraden echter het trainingsveld in Rio de Janeiro. Ron Vlaar was afwezig. Zijn meespelen tegen Argentinië lijkt onzeker.

Vlaar hield aan het treffen met de Costa Ricanen een blessure aan zijn linkerknie over en werkte daarom een dag na de wedstrijd een alternatief programma af. Niet op het veld, maar binnen op een fiets. Louis van Gaal, die Joël Veltman ook liet warmlopen, sprak gisteravond al zijn zorg uit over de situatie van Vlaar. Zeker gezien de korte hersteltijd in aanloop naar het duel in de halve finales met Argentinië van woensdag.

Applaus

De training werd voorafgegaan door een kringgesprek, geleid door de bondscoach. Na afloop mochten Nigel de Jong en Leroy Fer rekenen op applaus. Beide geblesseerden, die meededen met de gezamenlijke warming-up, hopen nog speelminuten te maken in de eventuele finale. Het applaus diende voor beiden als een steuntje in de rug.

De Jong maakte in rustig tempo weer minuten met bal. Versnellen leek niet van harte te gaan, maar joggen ging hem alweer goed af.

Krul

De wisselspelers werkten een ander programma af dan de spelers die zich zaterdagavond 120 minuten in het zweet werkten in Salvador. Hoofdrolspeler Tim Krul werkte samen met Jasper Cillessen en Michel Vorm een training af onder leiding van keeperstrainer Frans Hoek.

Krul deed na afloop ook mee met een positiespelletje. De basisspelers zochten op dat moment de kleedkamers weer op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl