NOS VoetbalAangepast

Snoeks: een lolbroek belde mij

"Dat is laag koppen van Ruiz. Daar kun je zomaar voor fluiten." NOS-voetbalcommentator Frank Snoeks doet nietsvermoedend verslag van de kwartfinale Nederland - Costa Rica op het WK, als plotseling zijn telefoon gaat. Het gerinkel is duidelijk te horen op televisie. "Wat is dit toch", vloekt de commentator.

Het incident leidde ertoe dat Snoeks zaterdagavond trending topic was op Twitter. Snoeks tegen Radio Brasil: "Dat was mijn telefoon, ja. Die heb ik nodig, want ik moet gebeld kunnen worden door Hilversum. Het kan zijn - zoals al eens is gebeurd - dat mijn lijn wegvalt. Dan moeten de technici mij kunnen bereiken."

Lolbroek

De telefoon in de toekomst op de trilstand zetten, is geen optie voor Snoeks. "In de hectiek van zo'n wedstrijd merk je dat niet. Ik ga ervan uit dat ik alleen word gebeld in geval van nood. Maar dit was een onbekend nummer. Een lolbroek."

Wat mensen op internet en Twitter over Snoeks schrijven, interesseert de doorgewinterde commentator niet. "De wereld van Twitter is mij vreemd. Dat boeit me totaal niet."

Finale

Frank Snoeks is, net als in 2010, aangesteld om verslag te doen van de finale van het WK op 13 juli in Rio de Janeiro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl