NOS VoetbalAangepast

Argentinië door ten koste van België

Argentinië heeft de laatste vier van het WK bereikt door België in Brasília met 1-0 te verslaan. Zonder te schitteren, speelde het zijn beste duel tot nu toe, terwijl de Belgen maar niet echt loskwamen.

De Argentijnen kwamen al snel op 1-0. Na een onhandige actie van Vincent Kompany belandde uit de kluts bij Gonzalo Higuaín, die meteen uithaalde en Thibaut Courtois geen kans gaf. België herstelde zich snel van die klap, nam het middenveld in bezit en drong Argentinië terug.

Argentijnen gevaarlijker

Toch bleef het grotere gevaar van de Argentijnen komen. Met de mooiste pass van de wesdtrijd bracht Lionel Messi Angel di Maria in stelling, maar die schoot tegen Kompany aan. Zelf was Messi uit een vrije trap dicht bij de 2-0. Op slag van rust kreeg Kevin Mirallas de eerste Belgische kans: vallend kopte hij hard naast.

Ook na rust was België ondanks veel balbezit machteloos en waren de kansen voor Argentinië. Zo trof Higuaín de lat, nadat hij Kompany de bal door de benen had gespeeld.

Invallers kunnen tij niet keren

Met de invallers Dries Mertens en Romelu Lukaku zette België een tandje bij, maar ook dat had geen effect. Marouane Fellaini kopte van dichtbij over, veel meer gebeurde er niet.

Met Nacer Chadli voor de tegenvallende Eden Hazard begon België aan het laatste kwartier. Maar waar de ploeg tegen de VS indruk maakte met snelle aanvallen, kreeg het nu het zand niet uit de machine. Met een alles-of-niets offensief ging de ploeg nog op zoek naar de 1-1. Het leverde de nodige hectiek op voor het Argentijnse doel, maar opnieuw geen Belgische kansen. De Zuid-Amerikanen kregen in de blessuretijd zelfs de beste kans. Bij een snelle counter ging Messi alleen op Courtois af, die knap redde.

Kijk op deze pagina voor alle wedstrijdbeelden, de statistieken en het blog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl