NOS VoetbalAangepast

Goal Depay zit keeper nog dwars

De Australische keeper Mat Ryan heeft nog altijd slapeloze nachten van het doelpunt van Memphis Depay. De doelman liet zich in de wedstrijd tegen Oranje verrassen door het afstandsschot van de PSV-aanvaller, waardoor Nederland uiteindelijk met 3-2 van Australië won in Porto Alegre.

"Het voelde een beetje alsof ik mijn land in de steek liet", zei Ryan over de tegentreffer, die met een curve via zijn vingers in het doel belandde. "Het is nooit goed om fouten te maken, laat staan op een wereldkampioenschap."

"Helaas gebeurde dit tegen Nederland bij het derde doelpunt. Ik was behoorlijk teleurgesteld in mezelf", aldus de keeper van Club Brugge. Na het duel moest de sluitpost naar eigen zeggen even bijkomen. "Dat waren waarschijnlijk de vijf moeilijkste dagen van mijn leven."

Positief

Australië werd laatste in groep B met drie nederlagen. Toch haalde Ryan, die afgelopen seizoen tot beste keeper van België werd verkozen, ook positieve dingen uit het WK. Zo was het spel van Australiërs moedig en maakte Tim Cahill tegen Oranje een van de mooiste goals op dit WK. "De reactie van het publiek op ons team was overweldigend. We zijn trots hoe er over ons is gesproken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl