NOS VoetbalAangepast

"Met weinig verwachtingen hier"

Het waren pas de eerste speelminuten voor Klaas-Jan Huntelaar dit WK. Hij kwam tegen Mexico in de 76ste minuut binnen de lijnen. "Iedereen weet wat hij kan brengen voor het team. Dat is de sleutel tot het succes dat we tot nu toe gehad hebben. Wat nu op dit WK? Ik zie het wel. Ik ben niet met heel veel verwachtingen hier gekomen, tot nu toe bevalt het me goed."

Huntelaar noemt het een droom die is uitgekomen. Als invaller had de spits van Schalke 04 een groot aandeel in de late overwinning op Mexico (2-1). Huntelaar was de aangever bij de 1-1 van Wesley Sneijder en benutte de strafschop in de 94ste minuut.

"Had gelijk een goed gevoel"

"Het was een belangrijk moment voor het team en voor jezelf natuurlijk ook. Het is mooi dat je een wedstrijd kan omdraaien. Veel mensen dachten dat het niet meer ging lukken. Eens in de zoveel tijd gebeurt dat een keer. Dat is geweldig", zegt Huntelaar, die het moment nog eens terughaalt.

"Arjen vroeg of ik 'm wilde nemen. Ik had gelijk een goed gevoel. Ik was vrij zeker dat de bal erin ging. In topsport zoek je naar de extremen, dat zijn de moment die je het langste bijblijven. Dan zijn de mooiste momenten die er zijn. Je krijgt met zo'n goal een adrenalinekick. Die explosie van vreugde kan je niet onder controle houden. Daar droom je van een jonge jongen van om belangrijk te zijn voor het Nederlands elftal. Als dat dan uitkomt is dat fantastisch."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl