NOS VoetbalAangepast

Oranje terug in Salvador

Het Nederlands elftal is weer in Salvador. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal arriveerde donderdag rond 13.15 uur Braziliaanse tijd (18.15 uur in Nederland) bij het Catussaba Resort aan de kust van de Braziliaanse stad, waar Oranje de komende dagen zal verblijven.

Het Nederlands elftal zat eerder in Salvador voor de eerste WK-wedstrijd tegen Spanje, die een spectaculaire overwinning opleverde (5-1).

Van Gaal heeft al zijn spelers meegenomen naar Salvador, inclusief de geblesseerde middenvelders Nigel de Jong (lies) en Leroy Fer (hamstring). Oranje speelt zaterdag in de Arena Fonte Nova de kwartfinale van het WK tegen Costa Rica. Die wedstrijd begint om 17.00 uur lokale tijd, 22.00 uur in Nederland.

Besloten training

Het Nederlands elftal werkt donderdagavond een besloten training af in Salvador. Tijdens die oefensessie zal Van Gaal trainen met zijn formatie voor de confrontatie met Costa Rica. Onduidelijk is nog of de bondscoach vasthoudt aan het 5-3-2-systeem, of dat hij teruggrijpt op de 4-3-3-formatie waarmee Oranje in de tweede helft tegen Mexico een achterstand omboog in een zwaarbevochten zege (2-1). Voor vrijdag staat nog één training op het programma. Voorafgaand aan die training geeft Van Gaal een persconferentie in het stadion.

Als Oranje ook Costa Rica weet te verslaan, speelt de ploeg van Van Gaal woensdag in São Paulo de halve finale tegen Argentinië of België.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl