NOS VoetbalAangepast

Wijnaldum: Arjen houdt ons scherp

Georginio Wijnaldum voelt zich opperbest in de selectie van Oranje. Hij geniet van elk moment en dat komt vooral omdat hij het voorbije seizoen waarin hij door een rugblessure heel lang langs de kant stond. Binnen de selectie van het Nederlands elftal heeft hij vooral veel steun aan reserve-aanvoerder Arjen Robben.

"Hij is een echte leider, het type aanvoerder dat je verwacht", zegt Wijnaldum. "Arjen houdt ons scherp, praat veel, meer dan Robin van Persie. Hij is beslissend. Dat maakt het voor ons allemaal makkelijker. Hij is voor elke tegenstander een plaag."

Verslapping

Robben wijst zijn medespelers voortdurend op het voorkomen van een verslapping. Wijnaldum: "Hij heeft het steeds over het EK in 2008. Toen ging het in de poule ook fantastisch en werden alle wedstrijden gewonnen. En zodra het er echt om ging, was men niet bij de les en werd uitgeschakeld, stonden de spelers met lege handen. Dat wil Arjen absoluut voorkomen, want hij gelooft in een groot succes. 'Jongens niet gaan zweven', houdt hij ons steeds voor. Daaruit kun je de echte leider afleiden."

Wijnaldum, die dusver tot vier WK-optredens is gekomen, leeft heel relaxed naar wedstrijden toe. De gelovige PSV'er houdt weer van voetbal en dat maakt het allemaal een stuk eenvoudiger.

"Als je er maanden uit bent, kun je niet meer genieten van voetballen", zegt hij. "Wanneer je dan toch voor het eerst wordt opgeroepen voor een WK, is alles mooi en leuk. Dan is elk moment een groot plezier en nog eens extra aangenaam als je wint."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl