NOS VoetbalAangepast

Trainer Hitzfeld: mooi afscheid

Voor de Zwitserse bondscoach Ottmar Hitzfeld kwam dinsdag met de 1-0 nederlaag tegen Argentinië een einde aan een indrukwekkende carrière als trainer.

De 65-jarige trainer sprak ondanks de uitschakeling van een mooi afscheid. "Ik kan het voetbaltoneel met opheven hoofd verlaten", aldus Hitzfeld, die succesvol was met onder andere Bayern München en Borussia Dortmund. Met beide clubs won hij de Champions League en veroverde hij in totaal zeven Duitse landstitels.

Het scheelde niet veel of zijn loopbaan was met minstens één wedstrijd verlengd. Zwitserland kwam pas luttele minuten voor het eind van de verlenging op achterstand. "Het is niet anders. Mijn gedachten gingen terug naar de finale van de Champions League met Bayern München tegen Manchester United. Destijds gaven we in drie minuten de zege weg."

Intense ervaringen

Trots was de Duitser wel. "Ik verlaat het voetbal na een prachtige wedstrijd van mijn elftal. We hebben vanavond geweldig gespeeld. We hebben emoties beleefd die men alleen in het voetbal kan beleven. En dat op het hoogste niveau. Het zijn allemaal intense ervaringen."

Het werd in meerdere opzichten een emotioneel afscheid. In de nacht voor de confrontatie met de Argentijnen overleed zijn oudere broer Winfried (82).

Lichtsteiner: één fout te veel

"We maakten één fout te veel en zij sloegen meteen toe", besefte Stephan Lichtsteiner na de uitschakeling van zijn ploeg. De speler van Juventus gaf zijn ploeg ook een compliment: "We konden mee met één van 's werelds beste ploegen en dus ben ik best trots."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl