NOS NieuwsAangepast

"Charter naar kwartfinale komt vol"

Fanatieke Oranjesupporters hebben vanochtend al een reis geboekt naar Brazilië voor de kwartfinale van het WK voetbal.

Bij de officiële reispartner van de KNVB, reisbureau Sunweb, zijn vanochtend al meer dan honderd reizen verkocht naar het Braziliaanse Salvador, waar Nederland zaterdag de kwartfinale van het WK voetbal speelt. Er is ook belangstelling van bedrijven en vriendengroepen om naar Brazilië te gaan.

Groter toestel

In het vliegtuig dat hiervoor is gereserveerd, kunnen 170 passagiers. "Maar als er meer belangstelling is, regelen we een groter toestel", zegt Hans Pluimers van Sunweb, belast met sportreizen. "Dan kunnen er 281 mensen mee."

Het pakket bestaat uit een retourtje Salvador, alle transfers, twee overnachtingen en de mogelijkheid om via de FIFA kaarten te kopen voor de wedstrijd. Ook is er reisbegeleiding. Het reisje kost 2895 euro.

Ook andere aanbieders hebben speciale WK-reizen te koop en proberen een graantje mee te pikken. Zo heeft FlyBrazil vandaag al enkele tientallen reizen verkocht.

Dat zijn reizen van 9 of 16 dagen voor 1599 tot 1999 euro. Dat is nog altijd een heel bedrag. Maar, aldus Paul Köhnen van FlyBrazil: "Met een beetje mazzel kun je dan twee wedstrijden zien."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl