NOS VoetbalAangepast

Huntelaar ziet droom uitkomen

Klaas-Jan Huntelaar was dolgelukkig na zijn winnende treffer tegen Mexico. Hij viel een kwartier voor tijd in, gaf eerst de assist bij de gelijkmaker van Wesley Sneijder en schoot vervolgens raak vanaf de stip. "Hier droom je van."

Huntelaar droomt er altijd al van om belangrijk te zijn voor Oranje. "Zo laat erin komen en dat het dan lukt. Dat is fantastisch", zei de spits na afloop. Het was overigens geen uitgemaakte zaak dat Huntelaar de strafschop zou nemen. "Arjen Robben pakte de bal eerst, maar hij vroeg aan mij of ik hem wilde nemen."

Huntelaar twijfelde niet, maar begon nog na te denken toen hij klaar stond voor de strafschop. "Ik heb er laatst een keer eentje gemist, dus toen ik klaar stond kwam er toch wel wat druk op. Ik wist dat keepers hier altijd naar een hoek gaan, maar ik had niet de moed om door het midden te schieten."

Doelman Ochoa dook naar links, de bal van Huntelaar verdween in de andere hoek. "Dat gaf een pure adrenalinekick. Dit is de beste drug die er is." Die late strafschop leverde niet alleen de overwinning op, maar geeft ook vertrouwen. "Als het zo meezit, dan kan het ook een keer lukken", keek Huntelaar al verder vooruit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl